Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije

Mačić ogreće tijelo šapama i ugrize zube? Najvjerojatnije je buhao. Preživljavanje tih parazita uzrokuje malu životinju da ima ozbiljnu svrbež i nelagodu. Stoga vlasnici mačića trebaju shvatiti kako brzo i učinkovito riješiti vašeg ljubimca od parazita. Na koji način, i što to znači, odmah ćemo razgovarati. U ovom se članku detaljno opisuje tema "Kako se riješiti buha iz mačića".

Za mačke su razvijene mnoge pripreme za uklanjanje buha. Ali nisu svi prikladni za mlade životinje tih životinja. Za mlade životinje postoje posebni pripreme koje može pravilno odabrati samo stručnjak. Zatražite pomoć u veterinarskoj ordinaciji, a tu ćete biti detaljno opisani kako ukloniti buhe iz mačića, preporučiti učinkovito liječenje i, ako je to lijek, izračunajte potrebnu dozu ovisno o dobi i težini vašeg ljubimca.

Kako se riješiti buha iz mačića uz pomoć kapi? Životinja ispire ovaj lijek na grebenu i između noževa ramena i lagano utrlja u kožu. Ako vaš ljubimac ima dugačak kaput, prije nanošenja kapljica, pomaknite ga kako biste osigurali da lijek prodire u kožu. Pazite da mačić ne lizati mjesto liječenja. U jednom danu preporuča se da se životinja otkupi s antiparazitskim šamponom i češlja.

Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencijeIsti učinak posjeduje sprejevi za borbu protiv buha. Primjenjuju se na cijelu površinu tijela mačića, njuška se tretira krpom prethodno posipanom drogom. Tijekom postupka pazite da lijek ne dođe u oči, usta, uši i nos mačića.

Postoji još jedan jednostavan i pristupačan način kako da biste dobili osloboditi od buha od mačića, je korištenje posebnih šampona. Životinja se otopi, odležava određeno vrijeme (označeno je na pakovanju) i isprati. Nakon što se vuna isušuje, izlegnut je mali nejasni češalj.

Ovaj pribor nije način borbe protiv buha. Bit će točnije reći da je to metoda sprečavanja parazita. Ako buha već imaju vašeg ljubimca, onda im ovratnik neće isporučiti. Potrebno ih je zaključiti bilo kojom od gore navedenih metoda, a tek onda staviti ovratnik mačića. To će pomoći u zaštiti životinje od ponovljenog infekcije parazitima.

Dodatne mjere u borbi protiv buha

Da bi se učinkovito riješili parazita, ne trebate samo znati kako se riješiti buha u mačića i moći to ispravno raditi. Još treba primijeniti dodatna sredstva za kontrolu i prevenciju:

  • raspršene prostirke i tapecirani namještaj;
  • oprati namještaj, podovi u stanu s vodom, u kojima se ampula s antiparazitskim kapima najprije otopi;
  • dezinficirajte mjesto raspršivanja mačke (kuću, kutiju, gdje životinja živi).

Sada se ne biste trebali bojati ovog fenomena, poput buha u mačići. Kako da ih se riješite, već znate. Načine za borbu protiv tih parazita su prilično jednostavni i jeftin. Dobrobit kućnog ljubimca mnogo je važniji od sredstava za liječenje. Neka vaš mačić uvijek bude zdrav.Related news

Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije Kako se riješiti buha u mačića: učinkovite metode borbe i prevencije